Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Vin Romanii un nou documentar al presei britanice

in Evenimente

Postul britanic de televiziune Channel 4 a difuzat marţi seara primul episod al documentarului „The Romanians Are Coming”/”Vin românii”, ce prezintă poveştile a trei români ajunşi în Marea Britanie din perspectiva lor, dincolo de materialele apărute în presă în legătură cu imigraţia. Producţia a stârnit reacţii diverse: în vreme ce The Guardian a scris că documentarul este „echilibrat”, jurnaliştii de la The Telegraph l-au catalogat ca fiind mai degrabă „neconvingător”.

În acelaşi timp, comunitatea de români din Bristol a transmis, prin intermediul lui Răzvan Constantinescu, consulul României în oraşul britanic, că se simte „profund umilită”. Documentarul continuă lunga discuţie legată de aşa-zisa „invazie” a românilor în Marea Britanie, după restricţiilor de pe piaţa muncii, în 1 ianuarie 2014, pentru cetăţenii români şi bulgari. În ianuarie 2013, guvernul britanic plănuia lansarea unei campanii publicitare negative în România şi Bulgaria, în încercarea de a-i convinge pe potenţialii imigranţi să nu vină în Marea Britanie. În replică, Gândul, împreună cu GMP Advertising, a demarat la începutul anului 2013 campania WHY DON’T YOU COME OVER, oferindu-le britanicilor motive să vină în România. În urma ei, sute de români s-au oferit să îi găzduiască la ei acasă pe britanici şi să le ofere o mostră de ospitalitate românească. Printre ei şi Rodica Ciutureanu din Bârca, Dolj, care s-a arătat dispusă să promoveze România tradiţiilor

sursa: gandul.info

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate