Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Vine canicula! Prognoza pe două săptămâni

in Evenimente

După ce românii s-au confruntat zilele acestea cu ploi şi scăderi destul de mari de temperatură, meteorologii anunţă caniculă. Finalul lunii iunie aduce temperaturi plăcute, dar iulie debutează cu maxime caniculare.

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat prognoza pe două săptămâni pentru intervalul 29 iunie-12 iulie, timp în care temperaturile vor urca în termometre până la 34 de grade la umbră.

În Muntenia, până pe 5 iulie, temperaturile vor fi normale, cu maxime de 26-28 de grade şi minine de 14-16 grade. După această dată, vremea devine cu adevărat caniculară. Ziua vor resimţi temperaturi de 35 de grade la umbră dar este posibil, local, să avem parte şi de ploi.

Şi în Transilvania, finalul lunii iunie e plăcut, cu aceleaşi medii de temperatură de 24 de grade. 1 iulie le aduce românilor din Transilvania 31 de grade ziua şi 15 grade pe timpul nopţilor. Şi aici sunt aşteptate averse slabe, în special în perioada 30 iunie-3 iulie şi 7 iulie.

Dobrogea va fi caracterizată de temperaturi obişnuite pentru data din calendar, cu maxime de 26 de grade si minime de 16-17 grade. Săptămâna viitoare vine şi aici canicula cu temperaturi medii de 30 de grade ziua şi 20 de grade noaptea. Intervalul 2-4 iulie aduce averse scurte şi locale.

Moldova va avea maxime de 25-28 de grade la finalul lui iunie şi debutul lunii iulie aduce moldovenilor vreme extrem de călduroasă, adică maxime de 33 de grade. Nici Moldova nu e ocolită de ploi pe arii restrânse în perioada 1-3 şi 7 iulie.

În Oltenia, vremea va fi normală, cu 25 de grade temperatură medie în această săptămână. Apoi ajunge şi aici canicula cu 33-34 grade pe timpul zilei şi 19 grade noapte. În primele zile ale săptămânii în curs ar putea cadea precipitaţii slabe, însă şansele de averse vor fi extrem de reduse dupa aceea.

Banatul va avea parte de 27 de grade în această săptămână, iar apoi vremea devine fierbinte, cu maxime ce ajung la medii de 30-34 de grade. Averse slabe cantitativ şi şanse de precipitaţii sunt şi aici în intervalul 6-9 iulie.

În Crişana, vremea va fi obişnuită pentru această perioadă a verii cu temperaturi maxime de 26 de grade. Din 1 iulie, vremea se încălzeşte treptat, ajungând la 34 de grade la pragul caniculei. Este posibil să cadă câteva ploi trecătoare luni şi marţi, precum şi în jurul datei de 7 iulie.

Valorile termice din Maramureş vor atinge 24 de grade săptămâna aceasta, urmând ca, de săptămâna viitoare, canicula să-şi facă simţită prezenţa şi aici. Astfel, temperatura va atinge 32 de grade ziua şi 15-16 grade noaptea. Şi în Maramureş vom avea parte de averse slabe în perioada 29 iunie-2 iulie şi 7 iulie.

Dacă plănuiţi un concediu la munte, trebuie să ştiţi că vremea va fi instabilă săptămâna aceasta, cu şanse mici de ploaie după acest interval. Cât despre temperaturi, maximele vor oscila între 15-18 grade, iar minimele se vor situa între 7-10 grade. Cresc şi la munte în iulie temperaturile, ajungând să avem parte de 24 de grade.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate