Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

VIRUS pe Facebook. Foarte multe conturi au fost compromise. AFLA cum sa te feresti!

in Informatica

O pagină de ştiri prin care eşti anunţat „US attacks Iran and Saudi Arabia, the begin of World War 3” (SUA au atacat Iranul şi Arabia Saudită, începutul celui de-al treilea război mondial) circulă în ultimul timp pe Facebook. Vestea bună este că avea de-a face cu o ştire falsă. Vestea proastă e că, dacă le cânţi în strună răufăcătorilor, vei avea computerul virusat.

Articolul foloseşte logo-ul CNN şi îţi dă impresia că, apăsând, vei putea urmări un material video al unui articol de tip breaking news. Atunci când apeşi, ţi se spune că trebuie să faci un ugrade al software-ul Flash video pentru a putea urmări videoclipul.

Numai că este un îndemn fals. Nu vei face niciun upgrade, ci te vei alege cu un aşa-numit troian, un virus extrem de periculos. Un troian este un virus de computer sau un malware care permite unui hacker să acceseze computerul tău fără niciun fel de autorizaţie.

Sophos, un grup de experţi în securitate informativă citat de Daily Mail, spune că 60.000 de utilizatori Facebook au fost deja înşelaţi de acest mesaj şi au devenit victime ale atacului.

click_41376700

Dacă dai click pe Yes, fiind de acord cu falsul upgrade, computerul tău va fi

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET:

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Informatica

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate