Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Vis sau realitate?

in Psihologie

Constiinta de sine este un vehicul de deplasare in timp. Foarte multi oameni de stiinta au incercat sa defineasca timpul, insa s-a ajuns la concluzia ca timpul nu exista. Timpul este o resursa, un instrument de vindecare.

Ce este timpul? Este real sau tangibil? Pare ceva ireversibil, o scara pe care se produce realitatea. Intrebarea care se pune : este cumva timpul doar in mintea noastra?

Timpul, are trei proprietati care deriva din starile noastre mentale: este un moment pretios, special; ne ofera sentimentul de curgere sau flux si este masurabil. Insa, cu toate acestea suntem prizonierii subiectivitatii noastre.

Dupa Max Tegner, “timpul exista in afara noastra”, realitatea fiind o scara 3D unde se produc evenimentele, insa exista un loc 4D, unde toate evenimentele se petrec. Creierul amesteca toate amintirile si de aceea minea este cea carea creeaza timpul. Tu faci ce spune mintea sa faca sa evaluezi ceea ce este bine sau nu si nu ne asumam dreptul de a ne ridica si controla mintea. Mintea- este un lider puternic care te poate duce departe, dar care poate deveni un tiran.

 

Timp si schimbare

Fara acceptia schimbarii nu am avea notiunea de timp. Timpul este doar o reflexie a schimbarii care este asociata cu acesta. Dar..pot schimba schimbarea? Cum aducem impreuna cele doua planuri?

  1. Timpul extern- permite explorare si poate fi materializat.
  2. Timpul intern-este timpul care vindeca.

Te poti duce astfel pe axa timpului inainte si inapoi.

Putem controla timpul?

  1. Fiind constient de deciziile pe care le iei.
  2. Dupa ce te-ai intors in prezent, continuand implementarea deciziei.

Controlul timpului subiectiv este ca poate fi calculat ca si timp relativ.

De aici deriva o serie de intrebari: timpul este real, sau nu este real? Daca visul este realitate? Ai visat si ti-ai dat seama ca visezi?

Stiintific, s-a demonstrat ca lobul frontal se raporteaza la propria experienta, este puntea intre timpul intern si timpul extern si reprezinta capacitatea noastra de a manevra timpul intern.

Ce este timpul pentru noi?

Este o axa cu evenimente istorice

Este un set de tablouri puternic impregnate emotional

Este  perceptie simultana.

Tu cum calatoresti? Prin timp sau in timp?

Daca ne imaginam o axa a timpului, cu prezent, trecut si viitor, calatoria unora se realizeaza prin timp si calatoria altora in timp sau pe langa timp. Aceasta axa este puternic impregnata de evenimente care te-au marcat emotional, atat pozitive cat si negative.

Gandeste-te la 3 decizii pe care vrei sa le iei: una favorabila, una nefavorabila si una posibila.

Dup ace ai facut acest mic exercitiu, notandu-ti pe o hartie cele trei decizii cu : DA (cea favorabila), NU (cea mai putin favorabila) si pe cea posibila cu “posibil”, inseamna ca ai calatorit in timp si ai contribuit in acest moment la crearea de universuri alternative.

 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Psihologie

SUB ACELASI ACOPERIS

Parinti si copii in aceeasi locuinta, pana la varste inaintate ale tuturor.
Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate