Visul alchimiștilor de a transforma fierul în aur aproape de a deveni o realitate. Rușii au găsit modalitatea

in Evenimente/Extern/Stiri online

Visul alchimiștilor de a transforma metale obișnuite în aur este atât de vechi cât alchimia în sine. Deși multe legende au apărut de-a lungul timpului, unele chiar spun că au existat oameni care au descoperit secretul dar l-au luat cu ei în mormânt, astăzi o echipă de specialiști ruși susține că a reușit imposibilul. Formula lor inedită va revoluționa lumea și va fi disponibilă în scurt timp.

Potrivit experților ruși, metoda revoluționară prin care pot fi transformate metalele presupune contopirea a trei componente esențiale. Prima componentă e reprezentată de deșeurile nucleare, cea de-a doua componentă o constituie un metal, cum ar fi vanadiu, crom, mangan, fier, cobalt, nichel, cupru sau zinc și în cele din urmă succesul procesului de preschimbare este asigurat de specii de bacterii care cresc în fier și sulf. Aceste bacterii sunt selectate pentru nivelul lor de activitate, pentru rezistența la radiații și pentru adaptarea acestora la o soluție puternic sărată.

Specialiștii au mai precizat în cadrul unei conferințe pe această temă organizată în Geneva, că procesul de transmutare începe imediat, durează aproximativ 3 săptămâni și se finalizează când izotopii creaţi sunt stabili. De asemenea, Vladislav Karbanov, purtătorul de cuvânt al echipei ruse, a declarat că tehnologia va fi disponibilă pentru utilizare la scară industrială în câteva luni.echipa-rusi-transformare-metale

Transformarea fierului în aur a fost dintotdeauna un vis imposibil pentru alchimiștii lumii. lovendal.ro relatează povestea unui călugăr din ordinul Sf. Augustin, numit Wenzel Seiler, care a găsit o anumită cantitate de pudră roşie în mănăstirea sa, care s-a dovedit a fi „Leul Roşu” al alchimiştilor. Cu ajutorul acestei pudre, Seiler a transformat o cantitate de cositor în aur, în prezenţa împăratului şi a Curţii sale (Leopold al Austriei -1640-1705).

Împăratul a poruncit ca anumite medalii să fie făcute din acest aur produs în mod artificial şi le-a împărţit nobililor de la curtea sa. De asemenea, ca recompensă, a oferit călugărului titlul de Freiherr von Rheinburg şi l-a numit Maestru al monetăriei imperiale din Boemia. Una dintre aceste medalii ar exista și astăzi și este păstrată în camera Trezoriei Imperiale din Viena.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.