Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Vitamine naturale

in Educational/Sanatate

vitamina-c-din-fructe-si-legume

Strugurele este un fruct energetic şi foarte nutritiv. De asemenea, este un excelent tonic, este remineralizant, diuretic, stimulează acţiunea ficatului şi a vezicii biliare, este laxativ şi dezintoxicant. Curele cu struguri sunt întrebuinţate pentru a dezintoxica organismul.  Este recomandat atât persoanelor convalescente, cât şi sportivilor. Strugurele, alături de smochină, este unul dintre cele mai bogate fructe în aportul de zahăr. Conţine vitaminele A, B, C, dar şi magneziu, potasiu, fier, calciu. Datorită aportului său de fier este recomandat femeilor însărcinate.

-Amestecaţi 4 linguri de argilă cu 2 linguri suc de struguri. Adăugaţi un pic de ulei de germeni de grâu. Aplicaţi masca şi lăsaţi-o să acţioneze timp de 15 min. şi apoi clătiţi.

-Într-o cratiţă , fierbeţi până la evaporarea apei 30g suc de struguri, 25g unt şi 12g ceară galbenă. Treceţi acest amestec printr-o sită şi puneţi-l într-un borcănel!

– Vinul roşu, uşor sărat, pus pe gingie calmează iritarea acesteia.

– În caz de diaree o infuzie din 25g frunze de viţă-de-vie la litrul de apă!

– Înainte de a înlătura o pată de vin roşu de pe faţa de masă, turnaţi vin roşu peste ea!

– Pentru a obţine o băutură răcoritoare tonică, stoarceţi în aparatul de stors fructe boabele unui ciorchine de struguri, adăugaţi acestui suc o lămâie stoarsă şi un pic de îngheţată!

Mărul

Este unul dintre cele mai bune fructe medicinale, hrănind atât fibra musculară, cât şi fibra nervoasă, este bogat în vitaminele A, B, C, conţine numeroase săruri minerale, potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor. Elimină acidul uric – acid organic natural care se găseste în sânge şi în urină, rezultat din arderea proteinelor în procesul metabolic –  şi luptă contra hipertensiunii arteriale. Foarte bogat în pectină ,poate scădea colesterolul. Având proprietatea de a regulariza funcţiile intestinale, mai ales în caz de constipaţie, mărul este şi un bun remediu, în combinaţie cu morcovul, în caz de diaree infantilă.  Sucul de măr este diuretic, laxativ, antireumatismal. De altfel, este şi un întăritor muscular.

 Tăiaţi un măr în bucăţi şi fierbeţi-le cu puţin lapte. Odată fierte, pasaţi-le şi adăugaţi-le puţină făină şi un pic de ulei de migdală dulce până obţineţi o pastă omogenă. Aplicaţi-o pe faţă ca mască. Lăsaţi-o să acţioneze 20min., apoi clătiţi. Sucul de măr este recomandat pentru a vă întări epiderma feţei şi a sânilor.

– Pentru a obţine un suc proaspăt introduceţi în storcătorul de fructe 2 mere, o jumătate de ananas şi 200g căpşuni, amestecaţi bine şi serviţi rece!

– Dacă aveţi probleme cu somnul, faceţi-vă un ceai de măr!

-Copil fiind, un măr mâncat în fiecare dimineaţă se va dovedi a fi cel mai bun depurativ!

-Dacă mâncaţi un măr în fiecare seară înainte de culcare, puteţi scăpa de grija constipaţiei!

-La sfârşitul unei mese, mărul are proprietatea de a curăţa dinţii şi de a împrospăta respiraţia, dar şi de a întări gingiile.

Para

Este hrănitoare, laxativă şi diuretică, la fel ca şi mărul, ea are calităţi deconstipante bogată în vitaminele A, B, C şi conţine fier, magneziu, potasiu şi luptă împotriva artritei şi reumatismului, căci acidul tanic şi potasiul pe care le conţine luptă la dizolvarea acidului uric pe măsură ce se formează.  

Curăţaţi şi stoarceţi o pară. Adăugaţi un iaurt, apoi o jumătate de lămâie. Mestecaţi bine şi puneţi această compoziţie într-un recipient de sticlă. Puneţi-vă laptele rezultat la frigider şi utilizaţi-l ca demachiant obişnuit, dar folosiţi-l repede!

-Infuzia cojilor a 2 pere, timp de un sfert de oră are efecte diuretice.

-Frunzele de păr utilizate în decoct (100g la jumătate de litru de apă) sunt diuretice şi sunt recomandate în caz de cistită.

-Pentru a obţine un suc de fructe savuros, tăiaţi 4mere şi 2pere în bucăţi şi introduceţi-le în storcător. Acestui amestec adăugaţi-i şi un pic de suc de lămâie.

Ananasul

Conţine vitaminele A, B, B1,C, betacaroten, potasiu, magneziu şi săruri minerale. Stimulând organismul, este recomandat mai ales pentru buna sa digestibilitate. Fructul acesta este nutritiv, de aceea este recomandat persoanelor anemice şi convalescente. Racoritor, el este un fruct dezintoxicant, diuretic şi ajută stomacal să digere pentru că are capacitatea de a dizolva grăsimile.

-În caz de dureri de gât, beţi un suc de anans! 

-Pentru a obţine un suc de fructe foarte tonic, amestecaţi o banană, 4 felii de ananas şi 15 ml lapte de cocos. Atunci când amestecul este destul de omogen, adăugaţi după gust miere şi îngheţată.

– Pentru un suc de fructe răcoritor şi dezintoxicant, puneţi în storcător 2mere, 200g căpşuni şi 4felii de ananas. Amestecaţi sucul obţinut cu îngheţată într-un shaker şi serviţi-l aşa!

Banana

Bogată în vitamina C (fortifiant muscular, antiinfecţioasă şi antiscorbutică, scorbutul este o boală datorată lipsei de vitamina C în alimentaţie, care se manifestă prin slăbirea forţei musculare, anemie, sângerarea gingiilor etc.), vitamina B1, care previne durerile şi nevralgiile, vitaminele B2 şi B, care favorizează echilibrul general şi previne anemiile, vitamina A, care conferă protecţie vizuală, şi un pic din vitaminele D şi E, conţine calciu, fier, fosfor, magneziu, sodiu, potasiu şi zinc. Fruct energetic, banana este în special recomandată copiilor, persoanelor obosite, oamenilor care lucrează manual şi intelectual. Pentru ca digestibilitatea sa să fie perfectă, alegeţi întotdeauna bananele coapte. Banana furnizeaza 100calorii la  100g. Fiind bogată în aportul de zahăr, ea nu este indicată diabeticilor şi trebuie evitată în anumite regimuri de slăbire din cauza aportului mare de calorii.

-Striviţi uşor o banană bine coaptă, adăugaţi o linguriţă miere, o lingură ulei de migdală dulce. Aplicaţi acest amestec pe faţă, evitând porţiunea ochilor. Lăsaţi-l să acţioneze15 min. apoi clătiţi.

-Amestecaţi 2 linguri ulei de măsline, sucul unei jumătăţi de lămţie şi o jumătate de banană. Aplicaţi acest amestec pe pielea corpului , lpsaţi-l să acţioneze 10 min. clătiţi şi apoi îngrijiţi-vă corpul în mod obişnuit.

-Decupaţi o tesătură subţire după forma feţei , făcând nişte găuri pentru ochi, nas şi gură. Striviţi 2 banane, aplicaţi pasta pe faţă şi puneţi ţesătura în aşa fel în care să susţină masca. Tineţi-o 20 min. şi apoi clătiţi.

-Petele de cerneală de pe degete se înlătură frecându-vă degetele cu partea interioară a unei coji de banană.

-Pentru a obţine un suc delicios, foarte hrănitor, amestecaţi 2 banane presate cu apă. Adăugaţi un pic de miere, după preferinţe.

Portocala

Este un fruct extraordinar, foarte bogat în vitamina C, săruri minerale, fosfor şi fier, dar mai ales calciu (65 mg calciu pentru o portocala medie). Portocalele sunt recomandate copiilor, sportivilor, femeilor însărcinate, persoanelor obosite. Portocalele bune au o coajă netedă, cu o culoare deschisă şi sunt tari la atingere. Dacă mâncaţi portocale după masă, acestea au calitatea de a vă dezinfecta gura. Contra guturaiului, turnaţi într-o cană sucul unei portocale, conţinutul unui păhărel de rom şi 2 bucăţi zahăr cubic. Umpleţi cana cu apă fierbinte şi beţi  sucul cald seara, înainte de culcare. Dacă sunteţi stresaţi şi nervoşi, faceţi-vă un ceai din fructe de portocală (20g la un litru de apă)!

-Pentru a obţine un adevărat cocteil de vitamine, presaţi 2 portocale, un grepfrut şi o lămâie şi savuraţi acest suc dimineaţa cu gheaţă.

-Pregătiţi un suc de portocale şi aplicaţi-vi-l pe faţă cu ajutorul unui tampon de vată.

-Amestecaţi 4 linguriţe miere cu o lingură suc de portocală. Aplicaţi-o pe faţă şi lăsaţi-o să acţioneze 20 min.şi apoi clătiţi.

-Amestecaţi un gălbenuş de ou cu sucul unei jumătăţi de portocală. Aplicaţi pe faţă, lăsaţi-o 20 min., apoi clătiţi.

-Pentru a reda strălucirea obiectelor din piele (poşete, pantofi), frecaţi-le cu o coajă de portocală, apoi ştergeţi-le cu o cârpă moale.

-O portocală pusă în dulap sau în sertarul cu haine şi înţepată cu cuişoare este eficace împotriva moliilor.

-Pentru a curăţa uşor o portocală, înmuiaţi-o câteva minute în apă clocotită.

-Câteva coji de portocală introduse în cuptorul fierbinte, după ce aţi gătit, îi conferă un miros plăcut.

Lămâia

Este un fruct concentrat în vitamina C.În funcţie de prospeţime şi de locul de unde a fost culeasă lămâia, sucul ei poate conţine de la 20 la 70g vitamina C la 100g. mai conţine vitaminele A, B, B2, B3 şi PP, săruri minerale şi oligoelemente, calciu, fier, fosfor. Lămâia este indicată împotriva oboselii şi a frigului, facilitează efortul muscular. Datorită proprietăţilor diuretice poate lupta contra gutei, hipertensiunii, litiazei urinare şi biliare, aerofagiei – act reflex caracterizat prin înghiţirea, o dată cu saliva sau cu alimentele ingerate, a unei cantităţi mari de aer –, artritismului – predispoziţie la unele boli articulare şi de nutriţie. Lămâia este un puternic bactericid, antiseptic cunoscut şi bun astringent. În caz de caldură mare, apelaţi la racoritoarele citronade!

-Pe unghii sfărâmicioase, aplicaţi timp de o săptămână, dimineaţa şi seara, suc de lămâie.

-Pentru a avea mâini fine, amestecaţi în proporţii egale suc de lămâie, glicerină şi apă de colonie.

-Pentru a avea picioare frumoase, faceţi-vă o baie de tei, urmată de o frecţionare cu suc de lămâie.

-Dacă pielea are tendinţa să fie grasă, tamponaţi uşor cu o bucată de vată îmbibată în suc de lămâie părţile care strălucesc!   

-Contra porilor dilataţi, bateţi spumă un albuş de ou, adăugaţi câteva picături de suc de lămâie şi aplicaţi-o 10 min.

-Contra părului gras, după şamponare, clătiţi-vă pentru ultima oară cu un amestec din apă şi lămâie.

-Pentru a alunga furnicile, puneţi o lămâie mucegăită în muşuroiul lor.

-Cojile de lămâie uscată băgate în ţesături alungă moliile.

-Un pahar cu apă călduţă la care aţi adăugat suc de lămâie este benefic împotriva durerilor de gât, acest suc îl folosiţi ca gargară. De asemenea, puteţi să vă puneţi comprese cu suc de lămâie pe gât!

-Contra durerilor de cap, aplicaţi felii de lămâie pe tâmple!

-În caz de ciupitură de insecte, aplicaţi o felie de lămâie pentru a evita umflarea!

-Pentru a evita ca fructele şi legumele să se înnegrească, puneţi-le un pic de suc de lămâie imediat ce le-aţi tăiat.

-Pentru a alunga mirosul mânilor după ce aţi gătit peşte sau aţi folosit usturoi, frecaţi-vă mânile cu pulpa unei jumătăţi de lămâie!

-Sucul de lămâie este indicat persoanelor obosite, copiilor în perioada de creştere şi convalescenţilor!

-Pentru a obţine un suc de fructe răcoritor şi care facilitează digestia, stoarceţi 2 lămâi, pisaţi 2 frunze de mentă, adăugaţi apă minerală şi agitaţi!

 ZMEURUL

Se foloseşte ceaiul din flori, ca spălătură în conjunctivite, sau în tratamentul tusei şi răcelii. Frunzele au un rol astringent, dezinfectant, scad aciditatea gastrică.
Are acţiune şi contra diareei.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Educational

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate