Vizita de primavara

in Agronomie
La sfârșitul iernii, apicultorul trebuie să verifice starea coloniilor sale.Deci, vom deschide fiecare stup, unul câte unul, pentru aproximativ 10-15 minute, nu mai mult, pentru a preveni intrarea umezelii la puietul larvar. Pregătirea colonii de hibernare este esențială. Apicultorul recapeta activitatea sa din toamnă în coloniile sale. Un sezon bun apicol depinde foarte mult de interventiile din primavera.În primăvara anului, coloniile sunt evaluate, una câte una, și decideti ce ingrijiri suplimentare veti aplica la fiecare. (Unificare colonii, stimulente, schimbare regina, hrana …)
Vom verifica 2 sau 5 din  stup ajutati de putin fum.Acest lucru este necesar pentrua a verifica prezența puietului si  rezervelor normale de miere și polen, lipsa de boli, paraziti.

 

Indicat este ca in aceasta perioada sa se faca stimulari sistematice ale famiilor de albine pentru grabirea pontei. Cea mai buna solutie de stimulare dupa parerea mea este mierea, daca nu avem posibilitatea avem alternative cu turte proteice cu polen drojdie de bere, lapte praf etc.

 

 

 

 

 

 

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.