Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Vladimir Putin a promulgat legea! Noua structura militara infiintata care-i sperie pe toti

in Extern

Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat legea cu privire la înfiinţarea Gărzii Naţionale, relatează Radio Free Europe-Radio Liberty, citat de News.ro

Putin se asigură pentru cazul unei lovituri de stat

Liderul de la Kremlin a semnat textul duminică, înfiinţând astfel o nouă forţă alcătuită din trupe de la Ministerul de Interne. Potrivit legii, această nouă forţă va pune în aplicare regimuri de situaţie de urgenţă, va lupta împotriva terorismului, va apăra teritoriul rus şi va păzi instalaţiile şi bunurile publice, notează News.ro.

Însă unii critici denunţă faptul că Garda Naţională a fost creată cu scopul de a lupta împotriva disidenţei, în contextul în care Rusia se pregăteşte pentru alegeri legislative şi prezidenţiale în lunile următoare.

Legea prevede că Garda are autoritatea să reprime revoltele în zonele populate şi să folosească forţa în eventualitatea unui atac asupra instalaţiilor aparţinând statului ori în faţa ameninţării teroriste.

Garda Naţională este autorizată totodată să folosească forţa neletală pentru a reprima revolte în masă, pentru a evita perturbări ale traficului, în cazul unor infracţiuni penale sau pentru a respinge atacuri asupra membrilor acestei forţe.

De asemenea, ea este autorizată să reţină persoane şi să pătrundă în locuinţe după cum consideră ea de cuvinţă.

Presa nu are voie să scrie despre bazele sau despre mobilizarea Gărzii Naţionale.

„Înființând Garda Națională și numindu-l pe Zolotov (fosta sa garda de corp) la conducerea acestei noi structuri de forță, Putin, probabil, căuta să-si protejeze administrația de amenințarea unei lovituri de stat. Asta sugerează că șeful statului are îndoieli că alte stucturi ale fortelor armate  – FSB, trupele Ministerului de Interne sau chiar armata – vor ramane loiale în cazul unei lovituri de stat. Fiind un cercetător atent al istoriei Rusiei, Putin se pare că încearcă să evite o vulnerabilitate periculoasă, pe care a simțit-o din plin predecesorul său (Boris Elțin) „- citeaza RBC analiza Stratfor.

Analiști, referindu-se la publicațiile ruse au remarcat că o încercare de a crea Garda Națională a făcut-o și primul președinte al Rusiei, Boris Elțîn, care se temea de lipsa de loialitate din partea conducerii de la vârf a FSB. Comandantul noii ”armate” trebuia sa fie generalul Alexandr Korzhakov, care a condus serviciul de paza si protectie al președintelui Elțin. Cu toate acestea, administrația Elțîn nu a dus planul la bun sfarsit.

„Putin, la fel ca Elțîn, se pare că intenționează să creeze Garda Națională care va fi  armata sa personală. Fără sa aiba caracteristici speciale distinctive, noua structura va fi o altă unitate de forta care va împărți atribuțiile cu Ministerul de Interne și FSB. Președintele deja l-a numit șef al Gărzii Naționale pe Viktor Zolotov – fosta garda de corp a lui Putin si, potrivit datelor disponibile, unul dintre cei mai de incredere oameni  al șefului Kremlinului, la fel cum era și Korzhakov pentru Elțin. Numindu-l pe Zolotov sef al Gărzii Naționale, Putin a arătat adevărata natură a acestei noi forte militare”, – remarcă analiștii americani.

Aminitm, pe 5 aprilie, presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat crearea Gărzii Naționale a Rusiei, o structura ce ia fiinta în baza trupelor speciale ale Ministerului de Interne. Potrivit presei ruse, noua structura va avea la baza circa 400.000 de luptatori.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate