Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Vladimir Putin amenință, dar România nu ar trebui să se îngrijoreze: În spatele României este întregul potențial al NATO și al SUA

in Evenimente/Politic/Stiri online

Directorul programului de securitate Eurasia din cadrul Universiții Harvard, Serghei Konopliov, transmite României că nu trebuie să se îngrijoreze cu privire la declarațiile amenințătoare la adresa țării noastre făcute de către președintele rus, Vladimir Putin. „Dacă ieri în aceste zone din România oamenii pur și simplu nu știau ce înseamnă sa fii în raza de acțiune, de astăzi suntem forțați să luăm anumite măsuri pentru a ne asigura securitatea„, a declarat Vladimir Putin, după inaugurarea scutului anti-rachetă de la Deveselu.

Cu toate acestea, Serghei Konopliov, fost ofițer sovietic spune că România nu are motive de îngrijorare, indiferent de amenințări, mai ales că prin scutul de la Deveselu, țara noastră a devenit un furnizor de securitate important în Europa, iar orice amenințare la adresa României este de fapt amenințare la adresa NATO. “În primul rând, România este parte a NATO, așa că dacă se întâmpla ceva, dacă Putin decide să facă ceva față de România, el va face ceva împotriva NATO. Nu este ca și în cazul Ucrainei, ca Putin să facă ce vrea și să fie foarte dificil de oprit. Cred că România este mai sigură acum pentru ca Putin știe ca în spatele României este întregul potențial al NATO și al SUA.„, a transmis Serghei Konopliov.

De altfel, și președintele Klaus Iohannis a reacționat cu privire la declarațiille lui Vladimir Putin: „Recentele declarații din partea Federației Ruse legate de sistemul de apărare împotriva rachetelor balistice sunt incorecte pe fond, pentru că sistemul nu are absolut nicio legătură cu Rusia. Ele nu pot să ne intimideze. Dimpotrivă, aceste amenințări fără bază reală reconfirmă faptul că abordarea noastră, de întărire a securității NATO ca reacție legitimă la atitudinea Rusiei în regiunea Mării Negre, este cea corectă”, a declarat șeful statului.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate