Vladimir Putin, ar putea demisiona pentru a convoca alegeri prezidentiale anticipate

in Extern

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, ar putea demisiona pentru a convoca alegeri prezidentiale anticipate in scopul obtinerii unui mandat mai solid, pentru a putea implementa reforme economice si politice fundamentale, afirma un apropiat al liderului rus, Aleksei Kudrin.

vputin
“Daca nu poti aplica reforme structurale inainte de alegeri, ceea ce este greu de facut, atunci trebuie sa o faci dupa alegeri sau sa organizezi alegeri anticipate”, a declarat Aleksei Kudrin, care este un apropiat al lui Vladimir Putin si a fost ministru de Finante al Rusiei in perioada 2000-2011, potrivit The New York Times.

“Vladimir Putin este un om pragmatic care are un simt acut al situatiei politice si este posibil sa decida amanarea reformelor; insa, ar putea convoca alegeri anticipate, pentru a obtine un mandat solid pentru reforme economice”, a adaugat Kudrin.

Economia Rusiei, afectata de sanctiuni economice occidentale din cauza crizei ucrainene si dependenta de vanzarea petrolului si gazelor, a intrat in recesiune, scazand cu 2,2% in primul trimestru. Expertii rusi au propus reforme structurale pentru a evita stagnarea economica.

Declaratiile lui Kudrin au generat ingrijorare in mediile politice si economice de la Moscova.

Serghei Neverov, un lider al partidului Rusia Unita, a denuntat declaratiile “provocatoare” ale lui Kudrin, afirmand ca sunt menite sa “destabilizeze societatea” rusa.

Vladimir Putin se afla la conducerea Rusiei din anul 2000. Cel de-al treilea mandat de presedinte al lui Putin a inceput in 2012 si expira in 2018. Kudrin a admis ca nu avut nicio discutie pe aceasta tema cu Putin.

Sursa: onlinereport.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*