Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Vladimir Putin: Rusia nu reprezintă o amenințare pentru Occident

in Extern

Rusia nu reprezintă o amenințare pentru Occident, a declarat președintele rus Vladimir Putin într-un interviu publicat sâmbătă de cotidianul italian Corriere della Sera.

Acesta a mai declarar că Statele Unite vor deteriorarea relaţiilor Moscovei cu UE şi sugerând că Washingtonul a provocat criza din Ucraina.

„Vreau să vă spun că nu este cazul să vă fie frică de Rusia. Lumea s-a schimbat într-atât de mult încât oamenii de bun simț nu-și mai pot imagina astăzi un conflict militar de amploare. Avem alte lucruri de făcut, pot să vă asigur de acest lucru”, a declarat Putin, potrivit transcrierii oficiale publicate de Kremlin şi citate de agenţiile de presă.

Președintele rus, care va vizita Italia săptămâna viitoare, a apreciat că „doar o persoană bolnavă și-ar putea imagina că Rusia va ataca din senin NATO”. „Țările membre ale NATO cheltuiesc de zece ori mai mult pentru apărare decât Rusia”, a continuat el, adăugând că SUA alocă cea mai mare sumă la nivel mondial pentru bugetul militar.

„Dar poate că cineva are interesul de a alimenta aceste temeri. Eu pot doar să presupun. Spre exemplu, Statele Unite nu vor prea mult apropierea Rusiei de Europa. Nu o afirm, o spun ca ipoteză”, a mai adăugat preşedintele Rusiei.

„Să presupunem că Statele Unite vor menţinerea rolului de conducere în comunitatea transatlantică. Au nevoie de o ameninţare externă, de un inamic, pentru a-şi garanta acest rol. Iar Iranul nu este o ameninţare care să intimideze suficient de mult. Cum poţi crea temeri? Dintr-o dată, izbucneşte criza din Ucraina. Rusia este forţată să acţioneze. Poate totul a fost cu intenţie, nu ştiu. Dar noi nu am făcut-o”, a încheiat liderul de la Kremlin.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Extern

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate