Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Vocea DIASPOREI! Aproape toţi cei care au plecat la muncă în alte țări vor să se-ntoarcă. „Sunteţi pregătiţi să ne priviţi în ochi?!”

in Spiritualitate

diaspora-romaneasca-600x400

Aproape toţi cei care au plecat la muncă în alte țări vor să se-ntoarcă. Măcar peste câţiva ani, măcar la bătrâneţe! Casele sunt reparate cu sârg şi păstrate bine …şi goale! Unii cumpără case în România…alţii visează să deschidă afaceri acolo! Într-un fel sau altul…viitorul nostru tot acolo e! E greu să vezi lucrurile altfel. Emigraţia a fost şi este o soluţie de moment!

Împotriva sărăciei! Am fost chiar lăudaţi la un moment dat: preşedintele ţării, cel care ar fi trebuit să găsească mijloace de mai bine, a spus:’’Bine că sunt plecaţi, dacă ar fi rămas..nu am fi putut plăti nici măcar ajutor de şomaj!’’ Bun! Am plecat! Am încercat să nu fim o povară. Milioane de oameni răspândiţi în lume! Nu se ştie exact câţi suntem.

Dar sunt puţine suflete pe străzi şi multe birouri de Western Union. Pretutindeni, din loc în loc, răsar tăbliţele galbene ale acestei reţele. Se trimit bani mulţi. Şi se primesc. Noi ne facem treburile cuminţi: am plecat, ne ajutăm familiile, ne ridicăm case…aqui-ahora Dar o să ne-ntoarcem, domnilor! Şi o să vă luăm la rost pentru tot ce n-aţi făcut în toţi aceşti ani! Fonduri europene au fost, bani din afara ţării au intrat ( în jur de 1 miliard şi jumătate de eur anual)…

Am investit lacrimi şi suflet într-o Românie în care ne vom întoarce!

Sunteţi pregătiţi să ne priviţi în ochi?!

Vezi si: ”Țara din noi” un cântec pentru toți românii care sunt plecați departe de țara loregrea -VIDEO

– See more at: http://www.nasul.tv/vocea-diasporei-ne-vom-intoarce/#sthash.mhXLIrrP.dpuf

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Latest from Spiritualitate

BRUMAR ADUCE SANATATE

Pâș-pâș-pâș pe furis, Doamna Toamna isi cam ia talpasita. Si lasa loc,
Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate