Vodafone anunţă că 28 de ţări, au solicitat acordarea accesului la convorbirile cetăţenilor

in Articole

Reprezentanții companiei de telefonie mobilă Vodafone anunţă că 28 de ţări, în principal europene şi asiatice, au solicitat, în ultimul an, acordarea accesului la convorbirile cetăţenilor, în scopul unei monitorizări mai eficiente a populaţiei.

Compania de telefonie mobilă Vodafone a anunţat că autorităţile a 28 de ţări au solicitat să aibă acces la convorbirile cetăţenilor sau să folosească dispozitive de interceptare a apelurilor.

Aceste solicitări au avut loc pe o perioadă de 12 luni, din martie 2014 până în martie 2015, conform raportului întocmit de Vodafone în vederea instaurării unei legi de protecţie a datelor faţă de solicitările forţelor guvernamentale de a avea acces la acest tip de informaţii, relatează Mediafax, citata de Romania Libera.

Vodafone şi alte companii au început să dezvăluie solicitările făcute de autorităţile guvernamentale în scopul monitorizării cetăţenilor după ce Edward Snowden, fost angajat al CIA şi NSA, a vorbit despre interceptările făcute de guvernele anumitor ţări, atrăgând atenţia că din ce în ce mai mulţi oameni şi companii folosesc mesaje criptate şi tehnici online pentru a-şi ascunde istoricul activităţilor de pe internet.

Vodafone atenţionează în raportul întocmit că, odată cu lupta companiilor media pentru serviciile de telefonie mobilă şi cablu TV, operatorii vor fi puşi în poziţia de a exercita mai mult control editorial asupra conţinutului serviciilor lor. Astfel de politici au fost deja instituite în companii precum Twitter Inc. şi Facebook Inc.

Potrivit reprezentanţilor Vodafone, temerile companiei Vodafone sunt legate de faptul că în unele ţări există deja legi care permit autorităţilor să aibă acces direct la datele unui operator de internet. Matt Morgan, un purtător de cuvânt al Vodafone, a precizat că şase ţări au deja acces direct la datele companiei, renunțând să dezvăluie numele acestora. De asemenea, 28 de ţări au interzis companiei Vodafone să dezvăluie solicitările făcute de surse juridice privind interceptarea cetăţenilor, în cazurile în care li s-a cerut predarea conţinutului apelurilor telefonice realizate de un anumit client.

Pe lista ţărilor cu astfel de solicitări înregistrate în intervalul precizat în raport (martie 2014 – martie 2015) se înscrie Italia, cu cel mai mare număr de solicitări de acest fel (866.578 ), urmată de Spania, care a cerut informaţii în legătură cu date de comunicare (43.537), despre cine a efectuat un anumit apel telefonic şi către cine şi locul de unde a fost iniţiat un anumit apel. De asemenea, tot autorităţile spaniole au solicitat predarea conţinutului apelurilor telefonice realizate de un anumit client în 22.013 cazuri. Portugalia a cerut, la rândul său, informaţii despre datele de comunicare de 30.020 ori în intervalul martie 2014-martie 2015.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*