Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Caminul acestei familii strivit in cateva secunde: „Vreau să fiu eroul soţiei mele… Ajutaţi-mă, vă rog!”

in Spiritualitate

În urmă cu şase luni, Laurenţiu Ganea, un tânăr subofiţer din localitatea Cristian, se plimba de mână cu Iulia, iubita sa soţie, însărcinată. Un şofer beat a izbit-o în plin pe femeie, răpindu-i pruncul din pântece, nenorocind-o pe viaţă, strivind, în câteva secunde, bucuria unui cămin abia înflorit

clipboard02_66-465x390

18 mai se ridicase, limpede, peste Ţara Bârsei. Zi frumoasă, dar înşelătoare ca o caldă promisiune neonorată… Laurenţiu, Iulia şi Robert, ultimul purtat în burta mamei, au ieşit pe stradă, în Cristian, la plimbare. Îşi poartă fericirea pe chip, în văzul lumii şi al primăverii. Au şi motive, multe… Iulia e însărcinată în opt luni, fătul e băiat – spre bucuria tatălui, tocmai au început să-şi ridice o casă, soarele le luminează drumul, iar ei se iubesc, se iubesc, se iubesc… Se ţin strâns de mână, ochii tăticului alunecă, din când în când, spre pântecul generos al mămicii, şi, chiar când se pregătesc să-şi zâmbească, pe o trecere nenorocită de pietoni, viaţa se surpă înaintea lor.

ganea

Au trecut mai bine de şase luni de atunci, iar Laurenţiu, “Berbec”, cum îl şicanează prietenii, retrăieşte, cu un nod în gât, clipele în care destinul său s-a frânt: “Era aşa de fain afară, am zis să îmbinăm utilul cu plăcutul. Iulia avea nevoie de plimbări, iar eu trebuia să achit factura la apă”. Laurenţiu, comandant de echipaj pe o ambulanţă SMURD – aşadar, salvator de profesie – , e dureros de lucid. N-a uitat nici un amănunt, memoria i-a devenit, parcă, o povară: „Am ajuns la acea trecere blestemată, ne-am asigurat, am trecut jumătate din ea şi, chiar când ne pregăteam să mergem mai departe, ne-a lovit moartea, că nu-i pot spune altfel. Eu, nu ştiu cum, am mai făcut un pas în faţă, dar Iulia, pe care o ţineam de mână, a fost izbită în plin de o maşină”. De aici înainte, povestea celor trei Ganea din Cristian se citeşte doar cu ochii inimii: “Doamne, mi-a smuls-o din mână! Pe mine m-a atins un pic, dar Iulia a zburat zece metri prin aer şi a aterizat cu capul de asfalt. Am fugit imediat la ea, era inconştientă, cu carnea zdrelită până la os, la un picior… I-am acordat primul ajutor, sărăcuţa, avea gura plină de sânge. Pentru a-i elibera căile aeriene, i-am băgat degetele în gură… Îşi încleştase dinţii, m-a muşcat până la sânge…”.

Bebeluşul a fost botezat, apoi înmormântat

Bărbatul nu şi-a pierdut capul. Mai mult, a sunat la un prieten, care a apărut rapid cu o trusă de prim-ajutor. “Am scos pipa, i-am fixat-o în gură, pentru a putea respira, apoi am aşteptat Salvarea”. Vocea tânărului vibrează uşor, în note lichide, înduioşătoare: “Iulia avea burta vânătă şi, când am aşezat palmele pe pântecul ei, am simţit copilul cum se zbătea… Dumnezeule, mai bine mă lovea pe mine… Scăpau ei doi. Ce să fac eu, aşa, singur?”. Aş vrea să-l încurajez, dar sunt mai slab decât el, iar drama lui aproape că mă doboară. Laurenţiu se ţine tare, deşi e măcinat definitiv de cel mai mare regret: “Ambulanţa a venit după 20- 30 de minute… Îmi pare atât de rău că n-am luat-o în braţe, s-o fi dus-o eu, mai repede, la spital. Poate l-aş fi salvat pe Robert, bietul meu copilaş… În momentul izbiturii, s-a dezlipit de placentă. Iulia a fost operată abia după o oră şi jumătate, mi-au scos băieţelul, dar era prea târziu… L-am botezat la spital, apoi l-am îngropat. Vă daţi seama?”.

Pe obrajii bărbatului nu mai curge nici o lacrimă, de şase luni e blocat undeva între regret şi speranţă. “Mi-a fost teamă s-o mişc, dacă era afectată la coloană? N-a fost, iar acum trăiesc cu această părere de rău… La un sfert de oră de la accident, l-am întâlnit pe făptaş. Era rupt de beat, mi-a oferit 10.000 de euro, ca să uităm totul. Nu conştientiza ce făcuse. M-am abţinut să nu fac vreo prostie, ce rost mai avea să înfund şi eu puşcăria? Iulia a stat mai bine de şase luni în comă, doar de curând a ieşit din această stare. Dar e tot grav. Odată, pentru că merg la ea, la Bucureşti, din două în două zile, am rugat-o să clipească din ochi. A făcut-o, iar asta mi-a dat speranţă. Îi spun mereu c-o iubesc la fel de mult, că visez să avem casa plină de copii…”.

40.000 de euro pe lună, tratamentul la Viena

Pentru ca acest vis să înghită cu totul coşmarul pe care-l trăieşte Laurenţiu, e nevoie însă de foarte mulţi bani: “Intenţionez s-o duc pe Iulia la o clinică în Viena, unde ar avea şanse mai mari să-şi revină, dar tratamentul costă 40.000 de euro pe lună. De unde atâţia bani? Îmi deschid inima în faţa românilor şi le spun că mi-am dorit dintotdeauna să fiu eroul soţiei mele. Ajutaţi-mă, vă rog! Nu vreau să mai trăiesc singur”.

A ieșit de curând din comă

Internată de luni bune la Spitalul Bagdasar Arseni din Bucureşti, Iulia Ganea (26 de ani), secretară la o firmă înainte de teribilul accident, este îngrijită de echipa doctorului Gelu Onose. “Nu mai putem vorbi de comă. Din fericire, a depăşit această stare. Oricum, are un profil deosebit de recuperare. Din păcate, pentru sistemul nervos şi pentru creier nu avem medicamente miraculoase”, a declarat, pentru ProTV, prof.dr. Gelu Onose.

Făptașul, pedeapsă cu suspendare!

Liviu Neculicioiu (44 de ani), bărbatul care a curmat viaţa unui făt de opt luni şi a rănit-o mortal pe Iulia, avea o alcoolemie de 1,70 grame/litru de alcool pur în sânge, în momentul în care s-a produs accidentul. Cu alte cuvinte, era rupt de beat! El a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare, pentru conducerea sub influenţa alcoolului şi trei luni de închisoare cu suspendare, pentru vătămarea fătului! “Este incredibil de puţin şi mai este plasat şi în arest la domiciliu. Am făcut contestaţie, cum să ia doar trei luni, pentru că mi-a omorât copilul?”, s-a revoltat Laurenţiu Ganea. Liviu Neculicioiu, care este funcţionar la primăria comunei Cristian, a fost obligat şi la plata a 60.000 de euro – daune morale, şi 10.000 de lei – daune civile. Şi această decizie a fost contestată de Ganea.

Cine vrea să doneze bani, o poate face în contul: RO25RNCB0318029686080001 – BCR, benefi ciar – Laurenţiu Florin Ganea. Pentru donaţiile din străinătate, se va folosi acelaşi cont, dar şi adresa: Bd. Regina Elisabeta nr. 5, Sector 3, Bucureşti, cod poştal 030016; Cod SWIFT: RNCBROBU ; Cod BIC: RNCB. Îl puteţi ajuta şi sunând la nr 8828, cu textul Iulia. Tariful este doi euro, iar numărul a fost pus la dispoziţie de Fundaţia Ringier

Sursa: evz.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Spiritualitate

BRUMAR ADUCE SANATATE

Pâș-pâș-pâș pe furis, Doamna Toamna isi cam ia talpasita. Si lasa loc,
Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate