Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Wenseslao Moguel, omul care a supravițuit unei execuții cu 9 gloanțe

in Articole/Curiozitati/Extern/Istorie

În timpul revoluției mexicane din anul 1915, soldatul Wenseslao Moguel a fost luat prizonier și condamnat la moarte fără a fi judecat. A fost executat prin împușcare. Pus la zid, bărbatul a căzut după opt gloanțe. Cel de-al nouălea a venit de la nici un metru distanță, în ceafă, un glonț care ar fi trebuit să îi asigure moartea. Wenseslao nu a murit însă. A rămas la pământ păstrându-și ultima suflare pentru a se preface mort. A fost aruncat într-o groapă comună, iar la câteva ore s-a târât plin de sânge, fără ca nimeni să bănuiască că omul este viu. S-a retras într-o casă părăsită, departe de oraș și s-a îngrijit singur, timp în care a stat ascuns, ducând o viață de singuratic.

În anul 1937, Wenseslao Moguel se hotărăște să iasă din conul de umbră și pentru prima dată, își afișează fața desfigurată oamenilor de radio, în cadrul show-ului NBC, „Ripley’s, Crezi sau nu”. Imediat a fost recunoscut de toată lumea ca fiind „Cel executat”( El Fusilado). Din ce în ce mai căutat de producători, Moguel a devenit vedetă și erou autohton respectat de populație. Realizatorii emisiunii de radio Ripley au organizat un turneu prin mai multe state americane pentru a face cunoscut cazul, ca find cea mai miraculoasă supraviețuire din acele timpuri. Povestea supraviețuirii sale a răsunat în toată lumea pentru multă vreme. Trupa de muzică, Chumbawamba, din Marea Britanie, a preluat povestea mult mai tarziu și a scos pe piață o piesă de mare succes.

Wenseslao Moguel a trăit toată viața cu fața desfigurată, aceasta aducându-i faimă, dar și banii necesari unui trai mai mult decât decent. A murit de bătrânețe pe meleagurile unde s-a născut, în Yucatan, la vârsta de 85 de ani.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate