Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Wikileaks a publicat 300.000 de emailuri sustrase de pe serverele guvernului turc. Printre informațiile secrete sunt menționați Klaus Iohannis și Victor Ponta

in Evenimente/Extern/Stiri online

Wikileaks, organizația specializată în publicarea de documente secrete provenite din scurgeri de informații, au dat publicității 300.000 de emailuri din interiorul partidului lui Erdogan, AKP. 90 dintre documente fac referire la România.

Publicarea documentelor a venit ca replică împotriva dictaturii instalate de președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, după lovitura de stat eșuată. Cele 300.000 de emailuri dezvăluie doar „gestionarea afacerilor externe”, fără a atinge însă chestiuni interne sensibile. Printre informațiile secrete sunt menționați și președintele Klaus Iohannis și fostul premier, Victor Ponta.

Un fapt etichetat de guvernul turc a fost ”numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu în fruntea SIE, fără ca președintele Iohannis să se consulte cu premierul de atunci, Victor Ponta”. Documentele mai precizează o întâlnire a lui Ponta cu președintele turc în cadrul ONU și de asemeni, politica fiscală BNR.mail romania
Wikileaks a devansat programul de publicare în replică la represiunea guvernamentală de după lovitura de stat. Am verificat materialele și sursa, care nu are nicio legatură cu elemente aflate în spatele loviturii de stat sau cu un partid sau stat rival”, explică Wikileaks într-un comunicat, care ține să menționeze că nu sunt partizani niciunei politici, ci doar servește ”adevărul”. Organizația mai precizează că informațiile provin de pe serverul akparti.org.tr, domeniul principal al AKP, care este folosit în chestiuni internaționale și nu interne.

În consecință, Recep Tayyip Erdogan a dat ordin să se ia ”măsuri administrative” împotriva WikiLeaks și astfel, site-ul organizației nu mai este accesibil pe teritoriul Turciei.

sursa foto: Wikileaks

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Evenimente

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate