Ingrediente:
Fasole uscata � 2 kg.
Gogosari rosii � 3 kg.
Bulion rosii � 1 kg.
Ceapa � 1 kg.
Ulei floarea soarelui � 1 litru
Foi de dafin � 2 buc.
Ienibahar
Cimbru
Boia de ardei iute sau dulce.
– Se fierbe fasolea bine , dupa ce a stat la inmuiat de cu seara .Se scurge, se lasa la racit si se da prin masina de tocat sau robotul de bucatarie . Se pune deoparte .
– Se coc gogosarii, se curata si se dau si ei prin masina de tocat .
– Se taie ceapa marunt, se opareste in cateva clocote , in putina apa . Se scurge si se dunstuie(caleste) in putin ulei .
– Se adauga gogosarii peste ceapa si se lasa sa se fiarba pe foc mic 30 de min.
– Se adauga fasolea,condimentele si bulionul si restul de ulei si se lasa sa fiarba pana cand iese uleiul deasupra . Se sareaza dupa gust si se da deoparte .
– Calduta, se pune in borcane , se inchid si se pun in baine-marrie 30 min. la foc mic .
– Se lasa invelite in paturi pana a doua zi .