Zagreb, o Viena însorită

in Stiri online/Turism

Zagreb

Când zici Croaţia nu prea te gândeşti la Zagreb. Îţi fuge gândul la mare limpede şi azurie, sau eventual la un oraş cu nume de nepronunţat în preajma copiilor. Nu am auzit niciodată pe cineva să zică: Bă, ştii unde ar trebui să mergem? La Zagreb! Este chiar foarte logic de ce nu se întâmplă asta. E greu să te baţi cu o coastă atât de frumoasă cum este cea Dalmată.
Dar să nu fim răi. Şi Zagreb-ul are plusurile lui, şi-şi merită spaţiul alocat aici fără probleme.
Înainte de orice, să lămurim nişte lucruri: Aici nu vii ca să vezi nu ştiu ce catedrală (sunt câteva, dar nu asta-i ideea) sau nu ştiu ce palat impunător. Chiar dacă are o istorie destul de bogată, urmele paşilor ei nu prea le vezi în lucruri de genul. Oraşul este perfect conceput pentru oamenii care trăiesc aici. Nu cred că am văzut multe locuri croite ca ăsta, fix pe nevoile localnicilor. Sunt mai multe parcuri decât şosele, totul este verde non-stop şi ai parte de evenimente interesante care costă de la foarte puţin spre deloc, la tot pasul. Traficul este de neluat în calcul iar pentru bicicletă ai peste tot alee specială. Copii îţi mai trebuie şi e locul perfect pentru tine.
Te-ai săturat de oraş şi ai chef să te duci un pic pe munte? Nici o problemă. Iei tramvaiul câteva staţii şi ai ajuns. Medvednica te primeşte cu braţele deschise. Ai aici gata amenajate poteci pentru alergat şi mountain-bike. Dacă nu esti genul, poţi oricând să te plimbi un pic prin castelul Medvedgrad şi să arunci un ochi de sus asupra oraşului. Găsim ceva pentru fiecare, nu-i problemă.
Probabil că după atâta plimbare vrei să te aşezi şi să mănânci ceva. Ai atât de multe opţiuni încât nu vei ştii unde să te duci. Centrul oraşului geme de ele. Regula generală se aplică şi aici, la fel ca oriunde. Unde sunt localnici la mese hop şi tu. Sunt şanse mici să greşeşti dacă aplici principiul ăsta. Mâncarea croată este foarte bună. Implică, miel, cârnaţi, peşte, şi tot felul de alte cărnuri şi legume, gătite toate sub influenţele bucătăriei mediteraneene. Merge şi-un digestiv după, nu? Rakija este varianta locală şi o găseşti făcută din diferite fructe cu diferite arome interesante aici . Ai grijă câtă bei, pentru că are obiceiul să mai dea la glezne. După degustarea asta parcă n-ar strica un club sau o petrecere. Şi pe partea asta ai multe opţiuni, tot direct în centru. De la muzică live şi muzică electronică la pub-uri pe stil englezesc, ai cam totul la dispoziţie.
Deci, bă, ştii unde ar trebui să mergem? La Zagreb ![tripsnchips]

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.