Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Zeci de mii de credincioși sunt așteptați să vină în pelerinaj la Mănăstirea Nicula de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. Pelerinii vin să se roage la icoana Maicii Domnului, pe care o consideră făcătoare de minuni

in Spiritualitate

De sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, zeci de mii de credincioși sunt așteptați să vină în pelerinaj la Mănăstirea Nicula, la unul dintre cele mai mari pelerinaje ortodoxe din țară. Primii pelerini au ajuns încă din weekendul trecut, pentru a evita coada formată de cei care vor să se roage la icoana Maicii Domnului, pe care o consideră făcătoare de minuni.

Pelerinii au sosit la Mănăstirea Nicula încă de vineri și așteaptă sărbătoarea Sfintei Maria. Unii au venit de la sute de kilometri distanță și spun că este o tradiție să se roage la icoana Maicii Domnului, notează stiri.tvr.ro.

Un sobor impresionant de preoți, în frunte cu mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei, oficiază luni o procesiune din Gherla până la Mănăstirea Nicula. Mii de credincioși vor parcurge pe jos distanța.

Mii de sarmale și cozonaci pentru credincioșii care vin în pelerinaj la Mănăstirea Nicula

Punctul culminant va fi atins la noapte, la slujba de Vecernie. Atunci, icoana Maicii Domnului va fi scoasă din biserică și se va  înconjura mănăstirea. Unii dintre pelerini merg în genunchi în jurul sfântului lăcaș.

A devenit deja o tradiție ca în fiecare an la mănăstirea să fie pregătite mii de sarmale și cozonaci pentru miile de pelerini sosiți din toată țara.

Peste 250 de jandarmi vor fi mobilizați la pelerinajul de la Mănăstirea Nicula, județul Cluj.

“Jandarmii vor fi prezenţi încă din data de 13.08.2017 atât pe traseele de afluire/defluire, în zona mănăstirii şi în interiorul acesteia, pentru evitarea producerii oricăror fapte de natură antisocială. Măsurile luate vor viza asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în măsură să le permită credincioşilor reculegerea dorită în faţa Icoanei făcătoare de minuni de la Sfânta Mănăstire Nicula. Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj vor asigura măsurile de ordine publică la procesiunea greco-catolică organizată luni, 14 august a.c., pe traseul care va fi parcurs, pe jos, din municipiul Gherla până la mănăstirea Nicula“, anunţă reprezentanţii Jandarmeriei Cluj.

Reprezentanții Mănăstirii Nicula au publicat programul pelerinajului și au anunțat că slujba oficiată pe 15 august, cu ocazia sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, va fi transmisă live pe Facebook.

Sursa: libertatea.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Spiritualitate

BRUMAR ADUCE SANATATE

Pâș-pâș-pâș pe furis, Doamna Toamna isi cam ia talpasita. Si lasa loc,
Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate