Zeci de oameni au aplaudat moartea unui taur în mijlocul unei străzi din Spania. Tradiție istorică sau cruzime? VIDEO

in Evenimente/Extern/Stiri online

Un video ajuns viral pe internet arată un taur care cade răpus la pământ, în timp ce zeci de oameni aplaudă. Imaginile au făcut înconjurul lumii și au atras critici dure la adresa tradiției taurine din Spania.

Clipul a fost postat pe rețelele de socializare de către prezentatorul tv Frank Cuesta, cunoscut ca ”Frank din junglă” din pricina programelor realizate care au ca temă natura și misterele ei. Potrivit omului de televiziune, taurul în cauză avea picioarele fracturate și era incapabil să se mai miște după ce a fost ”mascota” unei curse pe străzile orașului.

În Spania se cunosc cei mai mari toreadori din lume, iar spectacolul sângeros s-a mutat pe străzi, unde oamenii sunt cei care decid soarta animalului. Distracția constă în agitarea taurului, lovirea lui atât cât să o ia la fugă pe străzi, fiind urmărit de sute de oameni, care nu de puține ori au fost răniți de animalul înfuriat.

Deși în ultimii ani foarte multe organizații și-au unit forțele pentru a stopa uciderea taurilor în cadrul acestor evenimente denumite ”tradiție”, taurii își găsesc în continuare sfârșitul în cadrul acestor ”curse fără scăpare”.
”Asta este țara mea…unde un taur moare pe stradă epuizat și cu picioarele fracturate în uralele oamenilor…Țara mea…nu este cultura mea, nici trădarea mea. Tortură și blestem”, este mesajul care însoțește clipul postat de Frank Cuesta.

La rândul lor internauții au criticat dur incidentul.”Nu voi înțelege niciodată această cultură”; ”Asta este cultură? Atunci prefer să fiu analfabet și incult”, au comentat spaniolii, în timp ce alții au lansat apelative precum ”criminali” sau ”retarzi”.

https://www.facebook.com/OfficialFrankCuesta/videos/1159715014075154/

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.