Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Zimbrii revin în pădurile noastre!

in Articole/Centru Media/Evenimente/Stiri online

   Patru zimbri, doi masculi si doua femele, vor fi eliberaţi în natură de specialiştii de la Administraţia Parcului Natural Vânători-Neamţ.

   Zimbrii au vârstele cuprinse între doi şi opt ani, cele patru exemplare fiind deja mutate într-un ţarc de acomodare, urmând să li se dea drumul, liberi, în natură, zilele urmatoare, informează Romsilva.

   În urma acestei operaţiuni, în Parcul Natural Vanatori-Neamt se vor afla în libertate 29 de zimbri, din care şase născuţi liberi, 13 în semilibertate, iar 7 în captivitate. Primii zimbri de la Vânători-Neamţ au fost eliberaţi în natură acum cinci ani, arealul lor mărindu-se acum până la 60.000 de hectare. Fiind specie protejată, zimbrii sunt permanent monitorizaţi de specialiştii Regiei Naţionale a Pădurilor-Romsilva

   Sub administrarea Romsilva se află trei nuclee importante de zimbri, unul la Bucşani, jud. Dâmboviţa, altul la Haţeg-Hunedoara şi în Parcul Natural Vânători-Neamţ, efectivul total al acestora fiind de 96 exemplare.

   Zimbrii au dispărut din fauna României cu peste 300 de ani în urmă, fiind reintroduşi în 1958, după importul unei perechi din Polonia, în Parcul Silvic Haţeg. Au urmat alte exemplare, aduse din Polonia, Cehoslovacia şi Rusia, în primul deceniu fiind aclimatizate în România nouă exemplare, în Hunedoara la Hateg şi la Trivale, în Argeş.(foto: vanatorineamt.ro)

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate