Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Ziua de 1 aprilie, origine și superstiții

in Articole/Evenimente/Istorie/Stiri online
Ipoteza acceptată de majoritate ca fiind cea mai plauzibilă, susține că originea zilei de 1 aprilie este asociată schimbării calendarului iulian cu cel georgian. În calendarul iulian, Anul Nou era sărbătorit în ziua de 1 aprilie și din 1582, odată cu trecerea la calendarul georgian, s-a schimbat ziua Anului Nou cu 1 ianuarie. Oamenii care au avut inițial probleme cu schimbarea sărbătoririi noului an la 1 ianuarie și îl sărbătoreau tot pe 1 aprilie, au fost numiți „nebuni de aprilie”. Odată cu trecerea timpului, felicitările trimise pentru Anul Nou la 1 aprilie au început să fie considerate farse și erau adeseori însoțite de cadouri  hazlii.
 Până la urmă nu contează de unde se trage această zi, ci faptul că în majoritatea țărilor lumii ziua de 1 aprilie este cunoscută ca Ziua Păcălelilor.
 În Franța, această zi a fost marcată pentru prima dată ca Ziua Păcălelilor în secolul al XVI-lea și victima păcălelii se numea „poisson d’Avril”(pește de aprilie) și conform tradiției trebuia să poarte întreaga zi prinsă de spate o hârtie fie decupată în formă de pește sau pe ea să fie desenat un pește deoarece conform astrologilor în  aprilie soarele părăsește semnul zodiacal al „Peștilor”.
 În Anglia, Ziua Păcălelilor este marcată timp de două zile, cel păcălit se numește „noddy”. Pedeapsa celui păcălit este să poarte o coadă atașată fustei sau pantalonilor.
 În Spania, celor păcăliți de 1 Aprilie li se dă epitetul de „nătărăi”.
 La japonezi, în ziua de 1 Aprilie se sărbătorește „Ziua păpușilor” sau „Ziua bucuriei celor mici” și acestora le sunt dăruite păpuși.
 În România, farsele de 1 aprilie au început să fie practicate în secolul al XIX-lea și păcălelile au devenit odată cu trecerea anilor din ce în ce mai elaborate, lucrând la ele unul sau mai mulți prieteni sau membri ai familiei.
 Superstiții:
 Se spune că păcălelile  trebuie făcute până la ora prânzului deoarece cele făcute după această oră aduc ghinion păcălitorului. Se mai spune că și cei care nu gustă farsele vor avea ghinion tot anul.
 Și ceva interesant pentru băieți: Dacă o fată frumoasă reușește să te păcălească, trebuie să o iei de nevastă sau măcar să-i dai prietenia ta.
 Și pentru bărbați: Nu este bine să te căsătorești de 1 aprilie pentru că vei fi toată viața sub papucul nevestei.
  Se mai spune că pe 1 aprilie se nasc copii norocoși în majoritatea planurilor, excepție fac jocurile de noroc.
Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate