Stiri Online, Enciclopedie, Revista presei

Ziua Unirii Basarabiei cu România, 27 martie, a fost declarată sărbătoare națională

in Articole/Evenimente/Istorie/Stiri online

Decretul privind promulgarea Legii pentru declararea zilei de 27 martie, Ziua Unirii Basarabiei cu România ca zi de sărbătoare națională a fost semnat de președintele României, Klaus Iohannis cu ocazia împlinirii a 99 de ani de la acest important moment al istoriei țării noastre.
Scurt istoric: În anul 1918, pe 27 martie, Sfatul Țării, a votat Unirea Basarabiei cu România. Astfel, prima provincie dintre provinciile istorice care s-a unit cu România a fost Basarabia. Procesul Marii Uniri s-a finalizat cu Marea Adunare de la Alba Iulia de la 1 Decembrie 1918, când românii din Transilvania, Banat, Maramureș și Crișana au decis, la rândul lor, Unirea cu țara.
Odată cu pactul secret Ribbentrop-Molotov, pe 28 iunie 1940, Rusia a anexat iarăși Basarabia și efectele Unirii au fost astfel anulate, după 22 de ani.
Conform legii promulgate astăzi de președintele țării, Ziua Unirii Basarabiei cu România poate să fie marcată prin organizarea de evenimente și manifestări publice și cultural-științifice dedicate acestei sărbători, iar autoritățile centrale și locale le pot sprijini logistic și material.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Latest from Articole

Mergi la Sus

Politica de confidentialitate

Copyright © 2016 by CYD.RO. Toate drepturile sunt rezervate