Zonele din Romania unde se castiga cel mai bine. Orasul in care salariul mediu e de 2540 de lei

in Evenimente

Bucurestiul si Ilfovul sunt zonele din Romania cu cele mai mari salarii. Un angajat din Capitala castiga in medie 570 de euro, dublu fata de un salariat din Harghita, unde potrivit datelor INS, sunt cele mai mici salarii din Romania.

 

In 15 judete, puterea de cumparare este la fel ca in 2009, pentru ca preturile au crescut mai mult ca salariile.

In Bucuresti salariul mediu net este de 2540 de lei. Este singurul loc din tara unde indicatorul depaseste 500 de euro.

Nu-i de mirare daca ne gandim ca in Capitala isi au sediul majoritatea companiilor multinationale. Inclusiv bancile, unul dintre domeniile cu cele mai mari salarii.

Pe locul II se afla judetul Ilfov, urmat de Sibiu , Cluj si Timis. Acestea sunt singurele judete unde salariile medii depasesc media la nivel national de 1800 de lei. La polul opus, cele mai mici salarii sunt in Harghita, Suceava, Vaslui, Covasna si Bistrita Nasaud. Aici lefurile medii scad sub 300 de euro.

La nivel national din 2009 si pana in prezent salariile medii au crescut cu 32%, in timp ce preturile s-au majorat cu 24%. Adica per total puterea de cumparare a crescut. La fel si nivelul de trai.

Cel mai mult au crescut salariile din Timis, Mures, Brasov, Bucuresti si Teleorman. Cu aproximativ 40%. Sunt insa si 15 judete in care din 2009 si pana in prezent maririle salariale au fost mai mici de 24%, nivelul cu care s-au majorat preturile. Acestea sunt zonele unde puterea de cumparare a scazut fata de inceputul crizei. Cele mai recente date sunt din mai 2015, inainte de reducerea TVA-ului la alimente.

Este posibil ca numarul judetelor in care puterea de cumparare a scazut sa fie mult mai mic dupa publicarea datelor pe luna iunie.

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*