Cea mai veche companie activă din întreaga lume a apărut în Japonia. Funcționează de… 1.400 de ani.

in Curiozitati

Cea mai veche companie activă din întreaga lume a apărut în Japonia. Este vorba de compania niponă Kongo Gumi Ltd. Aceasta a fost fondată în anul 578 după Hristos şi a avut ca obiect de activitate construcţiile de locuinţe şi dependinţe. A fost compania cu cea mai îndelungată activitate continuă.

gumi-620x264

Timp de mai bine de 1.400 ani. Kongo Gumi a funcţionat astfel neîntrerupt până în anul 2006, când a fost absorbită ca subsidiar al companiei Takamatsu. Kongo Gumi a avut de la înfiinţare până la absorbţie sediul în Osaka, fiind la începuturi deţinută de o familie tradiţională niponă. Firma a apărut după ce prinţul japonez Shotoku a cumpărat lemn din regatul coreean Baekje pentru a construi templul budist Shitenno-ji. De-a lungul secolelor, Kongo Gumi a participat la construirea multor clădiri de patrimoniu din Japonia., incluzînd aici faimosul castel-fortăreaţă de secol 16 din Osaka.

Un document lung de trei metri, care provine din secolul 17, conţine numele tuturor meşterilor constructori care au luccrat până atunci, număr de meşteri care se întinde pe 40 de generaţii.

Cu toate că a supravieţuit secolelor, compania s-a lovit de realităţile moderne şi  s-a văzut nevoită să intre în lichidare în luna ianuarie a anului 2006, când a fost cumpărată de Takamatsu Construction Group. Înainte de lichidare, Kongo Gumi avea peste 100 de angajaţi şi o cifră de afaceri anuală de 70 milioane de dolari. Însă compania multiseculară nu a dispărut cu totul. Începând cu anul 2007, Kongo Gumi şi-a păstrat numele şi istoria şi îşi continuă activitatea ca subsidiar al firmei care a cumpărat-o.

Sursa: cunoastelumea.ro

Loading...
DESCARCA APLICATIA CYD PE MOBIL
Aplicatie CYD Google Play

Nu sunt un artist, nu sunt un talentat scriitor, sunt om ca si tine. Doar ca diferentele dintre mine si tine o fac obiceiurile noastre si viata pe care o traim. Nu ne invartim in aceleasi anturaje, nu avem acelasi limbaj, la dracu nici macar nu ne cunoastem, dar sigur avem de impartit idei sau am avut aceleasi idei o data, desi repet nu ne cunoastem. Nu te stiu, nu te cunosc, nu te vad, nu te ating, nu te caracterizez, nu te critic, nu te injur, nu te admir, nu te laud, dar tu poti sa ma critici, aplauzi, caracterizezi, poate chiar si sa ma apreciezi. E dreptul tau, e timpul tau.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*