Vezi AICI cum se prepara deliciul asta! Crema de zahar ars, reteta secreta din caietul bunicii
Ingrediente:
o cana de 200 gr cu zahar pentru crema
1 litru de lapte
1 sticluta esenta de rom
8 oua
o cana de 150 gr cu zahar pentru caramel
1 plic cu zahar vanilat
Mod de preparare:
Se pun cele 150 grame de zahar intr-un vas inalt si se lasa pe foc, pana devine maro. Nu se tine prea mult deasupra flacarii, pentru ca risca sa fie amar. Dupa ce s-a topit, se ia cratita de pe foc si se distribuie uniform pe peretii vasului. Cu ajutorul unui mixer, se bat ouale pana devin spuma, apoi se adauga toata cana de zahar pentru crema si zaharul vanilat. Se adauga laptele si se amesteca mereu. Se adauga esenta de rom si zaharul vanilat.
Se pune toata compozitia in cratita tapetata cu caramel (dupa ce caramelul s-a intarit). Se pune vasul cu crema intr-o tava umpluta pe jumatate cu apa fierbinte. Crema de zahar ars se pune in bain marie. Cuptorul trebuie sa fie incins la 160 de grade. Desertul trebuie sa stea la cuptor 1 ora si jumatate, pana cand se rumeneste. Cand este gata, se lasa sa se raceasca si se pune la frigider pentru 2 ore.